Servisne informacije     | 22.01.2020. 07:35 |

BIHAMK - Magla smanjuje vidljivost, na putevima poledica i odroni

FENA Saopćenje

SARJEVO, 22. januara (FENA)- Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost posebno na  putevima u dolinama rijeka: Bosne, Save, Sane, Lašve i Vrbasa. Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a ima i  odrona zemlje ili kamenja.

Iz BIHAMK-a podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog izvođenja radova na prijevoju Lanište na putnom pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, danas od 09 do 16 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu  Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu  Crna Rijeka-Mrkonjić Grad danas od 11 do 16 sati, saobraćaj će biti obustavljen, a  vozila će se preusmjeravati na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila,, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i  Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog pijrelaza Brčko-Gunja.
...........................................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !  
......................................................
Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080.
---------------------------------  

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
AUTOPUT
A-1
Butile-Sarajevo zapad, zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Teslić-Karuše, zbog sanacionih radova na mjestu izvođenja radova od 07 do 15:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Lanište-Ključ, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-14.2
Drvar-Resanovci, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Jajce-Crna Rijeka, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
Maglaj-Doboj (raskršće za naselje Kosova), zbog radova na izgradnji pješačke staze i rasvjete pothodnika, u vremenu od 07 do 16:30 sati, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Zenica-Nemila, u toku su radovi na asfaltiranju u tunelu Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se od 05 do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati saobraćaj je obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
M-18
Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-425 Žitomislići-Čitluk(most preko rijeke Neretve), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.  Za vozila preko 5 tona nosivosti preporučuju se alternativni pravci.
R-445 u Kaknju, zbog radova na uređenju obale rijeke Bosne, na regionalnom putu  (od Cementarskog mosta do Mosta mladih) vozila će tokom dana saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati  i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-458 Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

KANTON SARAJEVO
- Zbog radova na izgradnji podzemne garaže od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića dolazi do obustava saobraćaja u trajanju od 60 minuta, nakon čega 60 minuta vozila normalno saobraćaju.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta Donji Kotorac, u ulici 13. Juni (na dijelu od spoja sa ulicom Tuneli u dužini 50 m) na snazi je  obustava saobraćaja.
- Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alfakovac-Alfakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.
 - Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Kranjčevićeva, Ivana Cankara, Bare kod Stupa, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

BRČKO
Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Branislava Nušića, u dijelu naselja „Centar“. Vozila će se preusmjeravati alternativnim saobraćajnicama u gradu.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo