Stranačke aktivnosti     | 21.01.2020. 15:40 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Izetbegović se sastao s predsjednicima BZK “Preporod” i HKD “Napredak” 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je u posjetu predsjednika Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” prof. dr. Sanjina Kodrića i predsjednika Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ dr. Nikolu Čiču.

Tom prilikom su se prof. dr. Sanjin Kodrić i dr. Nikola Čiča zahvalili gospodinu Bakiru Izetbegoviću na institucionalnoj i budžetskoj podršci koja je pružena nacionalnim kulturnim društvima “Preporod”, „Napredak“, „Prosvjeta“ i „La Benevolencija“.

U razgovoru je istaknuto da je institucionalna podrška navdenim društvima od velikog značaja za njihov razvoj i kontinuitet aktivnosti putem kojih se jača i međusobno povjerenje, ali i povjerenje nacionalnih kulturnih društava i države.

Gospodin Bakir Izetbegović je naglasio da će se nastaviti zalagati za stvaranje što boljih uvjeta za rad nacionalnih kulturnih društava, jer ona svojim aktivnostima na najboji način prezentiraju specifičnosti, bošnjačkog, hrvatskog, srpskog i jevrejskog naroda u BiH dajući tako snažan doprinos kulturnom bogatstvu zemlje.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo