Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 16:05 |

Tegeltija s Ivancovim o unapređenju saradnje i zajedničkim projektima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Ivancova s prioritetima u radu Vijeća ministara BiH u narednom periodu, te istakao da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, te zahvalio ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao predsjedavajućem Tegeltiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam miliona eura

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom