Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 16:04 |

Vlada HBŽ-a donijela Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 21. siječnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja HBŽ-a za razdoblje 2021.-2027. godine na sjednici održanoj u utorak u Livnu.

Tom strategijom bit će utvrđeni ciljevi i prioriteti razvoja Županije, način njihovog ostvarivanja, financijski i institucionalni okvir za provedbu, praćenje, evaluaciju i izvješćivanje.

Vlada HBŽ-a imenovat će županijski odbor za razvoj (ŽOR) kao operativno, izvršno i koordinacijsko tijelo zaduženo za vođenje procesa izrade Strategije razvoja, a nositelji procesa izrade Strategije su stručne službe Vlade HBŽ - Sektor za razvoj.

Županijska vlada donijela je Odluku o pokretanju izrade Strategije razvoja najkasnije 12 mjeseci prije završetka prethodnog planskog ciklusa. U izradu Strategije i razvojne procese biti će uključeni svi akteri razvoja, odnosno javni sektor, privatni sektor, civilno društvo i lokalna zajednica, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Poslije razmatranja Prijedloga donesen je Zaključak o usvajanju Akcijskog plana 2020.-2022. godine za provedbu Strategije razvoja HBŽ-a, a ukupni planirani iznos za navedeno trogodišnje razdoblje je 44.066.145 maraka za ukupno 56 projekata, od čega je u ovoj godini planirano utrošak 21,43 milijuna maraka.

Od toga je 17,36 milijuna maraka predviđeno za konkurentno gospodarstvo kroz intenziviranje proizvodnje i povećanje zaposlenosti, 2,98 milijuna maraka za poboljšanje komunalne infrastrukture i zaštitu okoliša, te 23,72 milijuna maraka za razvoj ljudskih potencijala i struktura za upravljanje razvojem u funkciji povećanja kvalitete života, stoji u priopćenju.

Od ukupno 44 milijuna maraka 98,3 posto planirano je iz vlastitih izvora HNBŽ-a, a preostalih 1,7 milijuna iz vanjskih izvora, većinom očekivanih sredstava sufinanciranja EU projekata iz IPA CBC Programa prekogranične suradnje i ostalih donatora.

Vlada HBŽ-a donijela je i Odluku o imenovanju profesorice biologije Biljane Dumančić za ravnateljicu Srednje škole "Kupres" iz Kupresa na mandat od četiri godine, kao i Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju člana Školskog odbora Gimnazije Livno. Temeljem te Odluke Vlada je za člana Školskog odbora Gimnazije Livno imenovala profesoricu Andreu Penjak, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo