Servisne informacije     | 21.01.2020. 08:33 |

Narednih dana u Bosni oblačno s maglom, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - U Hercegovini i na jugozapadu Bosne danas će prevladavati sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje poslijepodne. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura  od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U srijedu,22. januara, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak, 23. januara, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U petak, 24. januara, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U subotu, 25. januara, pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 6 do 13, na jugu do 15 stepeni. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!