Bosna i Hercegovina     | 20.01.2020. 12:44 |

U srebreničkim školama počela nastava u drugom polugodištu

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 20. januara (FENA) - U školama na području Srebrenice danas je počela drugo polugodište.

Direktor "Prve osnovne škole“ Dragi Jovanović kaže da je nastava za 425 učenika počela po već utvrđenom rasporedu časova te da su spremni za nastavak školske godine.

- Nadamo se još boljim rezultatima učenika, jer prvo polugodište je završeno kako smo i očekivali i uspjeh je zadovoljavajući. Činimo sve da kvalitet nastave podignemo na viši nivo, jer imamo sve nephodne uslove za rad – istakao je Jovanović.

Najavio je također da će krajem januara osnovci i srednjoškolci učestvovati na manifestaciji 'Ritam Evrope' gdje će biti birani talenti za pjevanje i ples. 

Direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica Momčilo Cvjetinović potvrdio je da je jutros počela nastava za 353 učenika i 63 zaposlena radnika te obrazovne ustanove.

- Imamo sve uslove za rad i sve protiče u znaku rada i želje za sticanjem novih znanja. Nadam se da ćemo zadržati uspjehe i imidž škole koja ima značajan utjecaj na ovom području – rekao je Cvjetinović

Prema školskom kalendaru, planirano je da nastava završi do 19. juna, a za učenike završenog razreda osnovne škole nastava bi trebala biti završena do 5. juna ove godine.

I u JU Dječiji vrtić Poletarac Srebrenica u toku je prijem djece jasličkog i vrtićkog uzrasta za 2019/20. godinu. Prijava djece vrši se na osnovu izvoda iz matične knjige rođenih i prijave se mogu dobiti u prostorijama vrtića.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'