Bosna i Hercegovina     | 19.01.2020. 16:43 |

Građani ponovno pred deponijom Uborak

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 19. siječnja (FENA) - Građani Mostara naseljenih u sjevernom dijelu grada, njih stotinjak, okupili su se u nedjelju kako bi mirnim prosvjedom skrenuli ponovno pažnju na problem deponije Uborak te da neće odustati dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to je sanacija postojeće i traženje nove lokacije za deponiju. 

 

Po riječima predsjednika građanske inicijative "Jer nas se tiče" Omera Hujdura, u ponedjeljak je zakazan novi sastanak Povjerenstva za iznalaženje nove lokacije za deponiju u Gradskoj vijećnici, ali očekivanja nisu velika.

Po njegovim riječima trebalo bi biti ponuđeni prijedlozi pet lokacija ali im to ne garantira da će se problem skoro riješiti.  

-Kako se sve odugovlači vjerojatno bi i ovo, te ćemo sutra izići s prijjedlogom da se deponija ne širi na desnu stranu, preko potoka koji protiče uz deponiju. Ako se to dogodi praktično ćemo se morati svi iseliti-kazao je Hujdur.

Podsjećamo, problemi s deponiranjem otpada na Uborku eskalirani su u svibnju prošle godine kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada deponirana određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru za koji su aktivisti građanske inicijative tvrdili da sadrži visoke koncentracije teških metala.

 

 

 

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'