Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 21:12 |

Počeo Start Me Up High School - najveće takmičenje srednjoškolaca iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Internacionalni Burch univerzitet otvorili su najveće srednjoškolsko takmičenje u poduzetništvu Start Me Up High School, na kojem učestvuje 20 ekipa, odnosno 65 srednjoškolaca sa područja cijele Bosne i Hercegovine koji će predstaviti inovativne i ideje koje rješavaju određeni društveni problem

Start Me Up High School takmičenje ima za cilj potaći srednjoškolce da se bave poduzetništvom, pružiti edukaciju i mogućnost za razvoj vještina iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, te priliku da se takmiče i stečeno znanje primjene praktično, a kasnije i mogućnost da ideju realiziraju u univerzitetskom inkubatoru.

Nakon registracije učesnici su se imali prve razmjene informacija o idejama koje će doprinijeti našem društvu te prve razmjene kontakata i stvaranja prijateljstva.

Ovogodišnji učesnici dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i to iz Gradačaca, Goražda, Tuzle, Bijeljine, Banja Luke, Velike Kladuše, Mostara, Srebrenice, Foče, Visokog, Sarajeva, Zenice, Brčkog, Bihaća, Zavidovića, Novog Travnika, saopćava Internacionalni Burch univerzitet (IBU).

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Zagreb - Završeno 29. međunarodno takmičenje u učenju Kur’ana, prvi put pobijedila žena

U Sarajevu počelo 15. takmičenje u hifzu Kur'ana na nivou Bosne i Hercegovine

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti