Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 15:58 |

HDZ BiH podržava zajednički nastup stranaka HNS-a na lokalnim izborima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) - Predsjedništvo HDZ-a BiH podržava jednoglasan stav Hrvatskog narodnog sabora (HNS) o zajedničkom nastupu svih stranaka članica HNS-a na lokalnim izborima 2020. godine, zaključeno je na proširenoj sjednici tog stranačkog tijela koja je održana u Orašju.

Odluka se posebno odnosi na sredine gdje je hrvatski narod izložen svojom brojnošću i mogućnosti preglasavanja, iznimka su sredine gdje su Hrvati većina i tu će stranke HNS-a ići s više lista i kandidata, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH analizirani su razgovori s dužnosnicima SDA o provedbi izbora u Gradu Mostaru, uspostavi vlasti u Federaciji BiH, izmjeni strukture Vlade FBiH te razgovori koji se odnose na izmjene izbornog zakonodavstva.

"Predsjedništvo HDZ-a BiH i dalje se zalaže da se nastavi intenzivan rad na pronalaženju rješenja za održavanje lokalnih izbora ove godine u Mostaru te oko izmjena Izbornog zakona, uzimajući u obzir odluke Ustavnog suda BiH i presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu", navodi se u priopćenju.

Razgovarano je i o transformaciji Vlade FBiH te je predloženo ukidanje "neustavnih ministarstava" i formiranje novih ministarstava, kao i razdvajanje već postojećih ministarstava koji imaju preopširne nadležnosti.

Komentirana je i aktualna politička situacija u BiH, kao i aktualni sigurnosni izazovi koji se odnose na državnu razinu, posebice uzimajući u obzir problem migranata.

"Bez zajedničke strategije i zajedničkog nastupa nema kvalitetnog odgovora na ovu problematiku, nadležne službe moraju predstaviti i sačiniti jedinstvenu državnu strategiju", zaključeno je na sjednici.

Predsjedništvu HDZ-a BiH na sjednici je predstavljen novi Pravilnik o radu i sistematizaciji HDZ-a BiH, usklađen sa stranačkim potrebama, dokumentima, ali i zakonskim rješenjima. Razgovarano je i o obilježavanju 30. godina HDZ-a BiH u 2020. godini koje će se obilježiti u svim sredinama, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta