Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 13:10 |

Podžić predsjedavao sjednicom Stručnog kolegija MOBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić predsjedavao je prvom sjednicom Stručnog kolegija tog ministarstva, na kojoj je razmatran Nacrt izvještaja o radu Ministarstva odbrane za 2019. godinu i Program rada za 2020. godinu.

Usvojen je Nacrt izvještaja o radu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine za 2019. godinu i Program rada za 2020. godinu, te će isti nakon tehničkih korekcija biti dostavljeni nadležnim institucijama na dalje razmatranje.

Podžić i njegov zamjenik Okolić naglasili su značaj jačanja profesionalizma u radu, otklanjanje uočenih nedostataka, zakonitost u radu i izvršavanje svih zakonom propisanih zadataka Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz MOBiH.

Sjednici, koja je održana danas u Ministarstvu odbrane BiH, prisustvovali su zamjenik ministra za upravljanje resursima Mirko Okolić, načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, sekretar Ministarstva odbrane BiH  Muhamed Smajić, kao i ostali rukovodioci organizacionih cjelina Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Godišnja i redovna sjednica Skupštine BPK Goražde 6. marta

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!