Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 13:31 |

'Krug 99': Izvinjenje zbog pogrešnog tumačenja geste apostolskog nuncija u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Najiskrenije se izvinjavamo zbog našeg očito pogrešnog tumačenja jedne geste apostolskog nuncija u BiH - uručenja brončane Medalje samo kao poklona nakon održavanja posljednje sesije "Kruga 99", a ne kao priznanja za upornu aktivnost ove organizacije na poznatim vrijednostima - saopćeno je iz Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" povodom reagovanja Apostolske nuncijature u BiH.

U saopćenju se napominje da je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto po treći put bio uvodničar na nedeljnjoj sesiji "Kruga 99". 

- Nadamo se da ovaj propust neće poremetiti do sada stečeno međusobno povjerenje i dalju saradnju - saopćeno je iz te asocijacije.

Iz Apostolske nuncijature u BiH danas je pojašnjeno da Brončana medalja u povodu III. godine pontifikata pape Franje, uručena predsjedniku Udruženja intelektualca "Krug 99" Adilu Kulenoviću, ne može biti interpretirana kao vatikanska nagrada ili odlikovanje ili priznanje, nego je samo znak sjećanja na sastanak koji je imao za temu "Dijalog i pomirenje kao put mira", kao širenje i promocija Poruke pape Franje za 53. Svjetski dan mira.

Medalja je, kako se navodi, uručena na kraju ovog sastanka (12. januara 2020.) predsjedniku Udruge Adilu Kulenoviću, za cijelu Udrugu, ne za njega osobno.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH (VIDEO)

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH 

Šabić: Rukovodstvo BHRT-a po nalogu politika želi stati u kraj FTV-u

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom