Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 13:29 |

Direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH s tužiocem Dabićem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić danas se u Orašju sastao s glavnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Lukom Dabićem.

Razgovarali su o nastavku primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH, te unaprjeđenju saradnje pri donošenju i provođenju odluka o oduzimanju imovinske koristi u skladu s ovim zakonom.

Direktor Agencije je upoznao glavnog kantonalnog tužioca i o aktivnostima koje Agencija planira realizovati u toku 2020. godine. Riječ je o stručnoj edukaciji iz oblasti finansijskih istraga i oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, kao i sačinjavanja prijedloga Strategije za oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u FBiH i Akcionog plana za njeno provođenje.

Luka Dabić je istakao da će dati punu podršku radu Agencije i njenim aktivnostima, te je dogovorena maksimalna saradnja u budućem periodu radi što kvalitetnije primjene Zakona s ciljem provođenja odluka o oduzimanju nezakonitno stečene imovine krivičnim djelom.

Današnji sastanak predstavlja nastavak aktivnosti koje Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom provodi u okviru uspostavljanja međuinstitucionalne saradnje s pravosudnim institucijama koje postupaju po odredbama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'