Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 11:42 |

Veliki broj prosjaka na bugojanskim ulicama

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 17. januara (FENA) - Prosjačenje je pojava koja u Bugojnu nije prestala dolaskom zime i hladnijeg vremena, što potvrđuju prizori koji se svakodnevno mogu vidjeti u toj općini. 

-Nisu rijetki slučajevi da prolaznike zaustavljaju lica koja se bave prosjačenjem. S ciljem da se ta pojava prevenira, u proteklom periodu provedene su brojne aktivnosti - kazao je direktor Centra za socijalni rad u ovome gradu Adnan Bašić.

Dodaje kako su sve mjere na suzbijanju prosjačenja realizirane u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Bugojno i da su, na tom planu, postignuti određeni rezultati.

- Sve osobe koje su zatečene na ulici u prosjačenju su legitimisane, a s njima su obavljeni i informativni razgovori. Kontaktirali smo nadležne centre iz općina iz kojih dolaze i tražili od njih da riješe probleme tih ljudi, koji su na području bugojanske općine pronašli pogodno tlo za ono čime se bave - naglasio je. 

Ističe da među osobama koje prose nema domicilnog stanovništva, te da se uglavnom radi o licima koja samostalno ili organizirano dolaze u Bugojno, što je posebno primjetno pazarnim danima kada su gužve u gradu i najveće.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana