Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 11:31 |

U Odžaku predstavljeno dvoknjižje Dragana Čovića

FENA Saopćenje

ODŽAK, 17. siječnja (FENA) - Predstavljanje dvoknjižja "Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine" i "Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima", dr. Dragana Čovića, upriličeno je sinoć u Pastoralnim centru župe Glavosjeka sv. Ivana Krstetelja u Odžaku.

 Osim autora, o dvoknjižju su govorili prof. dr. fra Iko Skoko, akademik Mladen Bevanda i prof. dr. Ugo Vlaisavljević, uz prisustvo velikog broja dužnosnika, nositelja izvršne i zakonodavne vlasti, crkvenih velikodostojnika, predstavnika braniteljskih udruga, gospodarstvenika te predstavnika kulturnih institucija, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

 "Knjiga 'Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine' posvećena je govorima koje sam imao s ovakvih govornica u 20-tak godina. Izvukli smo nekih stotinjak govora. Od njih stotinjak samo su tri-četiri bila napisana, svi drugi su u ovakvoj formi bili izneseni u određenim prigodama i onda je trebao ogroman trud da bi to tehnički imalo smisla", kazao je Čović na početku svog obraćanja i dodao kako knjiga "Iznad crte 2" govori o susretu s vjerskim velikodostojnicima.

 Pritom je najavio kako će privesti kraju još dvije knjige, odnosno "Iznad crte 3" i "Iznad crte 4".

 "Ova treća će govoriti o onoj mojoj komunikaciji koju sam imao, ili koju smo imali s vama, u proteklih 20-tak godina kroz različite medijske nastupe, a četvrta će biti slična susretima kao s vjerskim velikodostojnicima, samo će prikazati političare iz svijeta. Obišli smo nekih 60-ak zemalja pa ćemo i to na jedan primjeren način zabilježiti", istaknuo je Čović.

 Naglasio je kako se trudio kroz svoj posao davati pozitivnu i afirmitivnu dimenziju životu i uopće ljudima i ljudskoj dobroti.

 "Tako, da s te strane, optimizam nije slučajnost, optimizam nije samo nešto što vi pokušavate umjetno napraviti, nego je to način života, to je tako", izjavio je Čović te se, dodao je, zbog toga zahvaljuje i prisutnim svećenicima.

 Predstavljajući knjigu fra Iko Skoko je naglasio kako se može doprinijeti boljim odnosima u BiH načinom kako to zagovara dr. Čović.

 "Moramo biti iskreni, kad se ostvaruje iskrena komunikacija, dobivamo i bolje odnose u BiH. Ovo dvoknjižje da nije ovako tiskano, da nije posloženo i ukoričeno, ostao bi samo lijep obiteljski album obitelji, a ovako je visoko podigao ljestvicu političke kulture i morala", istaknuo je fra Iko.

 Akademik Bevanda u svom je obraćanju istaknuo kako se Čović zalaže za širi pristup, shvaćanje i prihvaćanje različitosti.

 "Danas je u BiH mnogo onih koji ne priznaju njene različitosti, nacionalne, jezične, kulturne, povijesne. Mnogima nije potreban dijalog, jer sve svode na isključivost i/ili na isti oblik življenja, onaj vlastiti, što dr. Čović kroz dvoknjižje opovrgava", kazao je Bevanda.

 Govoreći na predstavljanju, Vlaisavljević je istaknuo susretljivost kao vrlinu koja autora čini osobitim.

 "Dok narod bude slijedio susretljivog političara, s racionalnom europskom vizijom, to će biti veličina tog naroda", istaknuo je, između ostalog, Vlaisavljević.

 Prigodnim riječima na početku predstavljanja Čovićeva dvoknjižja obratio se i sve prisutne pozdravio župnik Jakov Filipović, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana