Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 15:12 |

Vlada KS subvencionira 458 mladih za prvo rješavanje stambenog pitanja

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo danas je u Domu mladih svačanom dodjelom odluka o dodjeli sredstava realizirala projekat za subvencioniranje prvog rješavanja stambenog pitanja mladih s područja tog kantona.
 
Po riječima ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damira Filipovića, podijeljene su subvencije za 458 mladih.

- Na početku kada je rađen nacrt budžeta zatekli smo 300.000 KM, što je bilo dovoljno samo za 30 osoba. Vlada je dala zadatak da to moramo riješiti u potpunosti i ovo je prvi put da će biti riješeni svi aplikanti koji su ispunjavali uslove, a ukupno smo primili 600 aplikacija. Na konačnom spisku, koji je realiziran poslije javnog poziva, dodijelili smo subvencije za 458 mladih osoba ili mladih parova. U tom smislu raspoloživa sredstva su 4 miliona i 580 hiljada KM. Svi će dobiti po 10.000 KM - kazao je Filipović.

Ministar smatra da taj projekat treba biti nastavljen i idućih godina, jer će uvijek biti mladih kojima je potrebna ta vrsta pomoći.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'