Najave     | 17.01.2020. 08:37 |

U Sarajevu 'Druga zajednička univerzitetska konferencija'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas organizuje "Drugu zajedničku univerzitetsku konferenciju" posvećenu temama u oblasti obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo, koja će biti održana danas u Sarajevu.

U programu učestvuje 100 studenata, profesora, prodekana i dekana svih osam javnih univerziteta u BiH, a partner i domaćin programa je Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Konferencija će razmatrati značaj obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo na bh. visokoškolskim ustanovama, značaj razvoja demokratske klime i kulture univerzitetskih zajednica, te odgovornu zadaću univerziteta u promociji univerzalnih vrijednosti demokratije i ljudskih prava u zajednici.

U programu učestvuju studenti, profesori, prodekani i dekani Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Filozofskog fakulteta Sveučilišta Mostar, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću, najavljeno je iz Civitasa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

U maju Prva konferencija nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo