Ekonomija     | 16.01.2020. 17:27 |

Sarajevo Business Forum predstavljen privrednicima Tešnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, vodeća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi, predstavljena je danas privrednicima u Tešnju, čija je poslovna zona jedna od deset glavnih evropskih investicijskih lokacija u južnoj Evropi.  

Po nalazu Financial Timesa, statistika kaže kako su 23 tešanjske firme među 100 najuspješnijih bh. kompanija. U kategoriji velikih kompanija sedam ih je iz Tešnja: “Hifa-Oil”, “Madi”, “Prevent FAD”, MANN+HUMMEL, “Napredak”, “Pobjeda” i AS.

- Promocija u Tešnju izazvala je veliku pažnju privrednika sa šireg područja ove regije. Danas su prezentirani prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti energije, poljoprivrede, prehrambene industrije, IT-a i tekstilne industrije -  izjavio je rukovodilac Filijale BBI banke u Tešnju Zlatko Aličić.

Ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić pozvao je privrednike da iskoriste priliku i učestvuju na 11. Sarajevo Business Forumu.

Prisutni su se informirali o stanju privrede u prošloj godini i procjenama za privredna kretanja u 2020.godine, strateškim prednostima Općine Tešanj.

Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2020. je  Predsjedništvo BiH uz podršku privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. Poslovno-investicijska konferencija okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, saopćeno je iz BBI banke koja je organizator SBF-a u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta