Bosna i Hercegovina     | 16.01.2020. 16:14 |

Vlada SBŽ-a bez konsenzusa o izradi strategije razvoja

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 16. siječnja (FENA) - Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ) danas nije usvojila prijedlog odluke o pristupanju izradi strategije razvoja te županije za razdoblje od 2021. do 2027., a razlog je nepostojanje konsenzusa o članovima tima koji će biti zadužen za sačinjavanje tog dokumenta.

- Imamo određenih problema kad je u pitanju struktura imenovanja ljudi. Imali smo predložena imena, a sad se hoće nametnuti druga i ne znam šta je motiv, a strategija je jako važan dokument za SBK. Nije problem odluke, nego personalni problem ljudi koji će raditi strategiju - kazao je novinarima premijer Tahir Lendo.

Ministar prosvjete, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić, koji je predlagao da u tim budu dodatno uvršteni uposlenici nekoliko županijskih ministarstava, tvrdi da prijedlog nije usvojen jer nije bilo spremnosti za dijalog.

- Imamo prošlu strategiju koju svi hvalimo, kao i prošli tim koji svi hvalimo, odnosno ljude koji po vokaciji trebaju tu biti jer rade u tim oblastima. A onda ih netko izbriše i stavi početnike i kaže to je to, oni će biti odlični. Ja ne mogu prihvatiti taj način komunikacije - rekao je Domić.

Na upit novinara o razlozima oprečnih stavova, a često i tenzija, na sjednicama Vlade, Domić je rekao da se ministri ni nakon godinu dana zajedničkog rada nisu naviknuli jedni na druge.

-Ima dio koji misli da samo moje rješenje može proći, no Vlada je kolektivno tijelo i diskusije i razmjena argumenata su poželjni, a odluke se trebaju donositi na zadovoljstvo svih - rekao je Domić.

Vlada danas nije podržala ni odluku o usvajanju strategije transporta SBŽ-a za razdoblje od 2020.-2030., a županijska ministarstva i uprave, kao i općine, zaduženi su da, do ponovnog razmatranja, dostave mišljenja i primjedbe.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo