Bosna i Hercegovina     | 16.01.2020. 14:53 |

Odluke, zaključci i kadrovska rješenja Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. siječnja (FENA) - Vlada Federacije BiH na sjednici u četvrtak u Mostaru usvojila je izvješće o provođenju programa javnih investicija u sektoru energije, zaključno s 30. 9. 2019. godine.

 Također, Savezu osoba s invaliditetom Tuzlanske županije na privremeno korištenje, na razdoblje od pet godina, bez naknade, dan je poslovni prostor u Tuzli, ulica Armije BiH broj 23/prizemlje, površine 36,66 m2, priopćio je Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 Federalna vlada odobrila je raspodjelu dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH gospodarskom društvu Energoinvest Comet d.d. Sarajevo u iznosu od 18.000 maraka s ciljem nastavka rada gospdoarskog društva.

 Dana je i suglasnost Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za provođenje postupka javne prodaje nekretnina u njegovom vlasništvu koje su mu dodijeljene prilikom diobe imovine s Federalnim zavodom PIO. Riječ je o sedam stanova u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku i Mostaru.

 Vlada je prihvatila Plan rada i Financijski plan Odbora za javni nadzor, te Plan i program rada i Plan prihoda i rashoda, s planom javnih nabavki Agencije za nadzor osiguranja FBiH za 2020. godinu.

 Usvojen je Komunikacijski plan Vlade Federacije BiH za 2020., izvješće o radu Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću za 2019. godinu, Plan rada Ureda Vlade FBiH za europske integracije za 2020., kao i izvješće o radu Povjerenstva za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika i Federalnog zavoda za statistiku za 2019. godinu.

 Federalna vlada usvojila je izvješće o radu Federalnog zavoda za geologiju, Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove, Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, Federalnog zavoda za agropedologiju, Arhiva Federacije za 2019. godinu i Federalnog agromediteranskog zavoda za 2019. godinu.

 Dane su i suglasnosti na Plan rada Federalne uprave civilne zaštite i Federalnog zavoda za programiranje razvoja za 2020. godinu.

 Usvojivši izvješće o radu Federalnog povjerenstva za procjenu štete za 2018. godinu, Vlada je zadužila to povjerenstvo, kao i Federalnu upravu civilne zaštite i Federalno ministarstvo financija, da prate korištenje i utrošak sredstava dodijeljenih na ime jednokratne novčane pomoći općinama za saniranje dijela šteta nastalih u prethodnom razdoblju i o tome pravovremeno izvijeste Federalni štab civilne zaštite i Vladu FBiH.

 Vlada je donijela Odluku o sazivanju 61. (izvanredne) skupštine dioničara JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo koja će biti održana 4.2.2020. godine u Sarajevu.

 Na sjednici Vlada je za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama gospodarskih društava ovlastila Ismeta Demirovića za JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo i Ernesta Đonku za JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana