Sport     | 16.01.2020. 10:40 |

Williamson se vraća na košarkaške parkete 22. januara

FENA Internet

NEW ORLEANS, 16. januara (FENA) - Potpredsjednik NBA ekipe New Orleans Pelicans David Griffin najavio je da bi prvi izbor prošlogodišnjeg NBA drafta i jedan od najpopularnijih mladih košarkaša današnjice Zion Williamson mogao debitovati 22. januara. 

Williamsona smatraju nasljednikom LeBrona Jamesa, međutim mladi košarkaš je morao obaviti operaciju koljena prije nego što je uspio upisati prvi nastup za Pelicanse u ovoj sezoni. Griffin je rekao američkim medijima da je doktorski tim Pelicansa dao zeleno svjetlo za njegov nastup 22. januara u meču protiv San Antonio Spursa. 

Trener ekipe Alvin Gentry ranije je izjavio da će košarkaš igrati s umanjenom minutažom, međutim izjavu je jučer promijenio kazavši da će njegovu minutažu odrediti kako se bude osjećao na terenu.   

Devetnaestogodišnjak nije igrao od 13. oktobra i pobjede u pripremnoj utakmici protiv Spursa, u kojoj je postigao 22 poena i deset skokova. U tom meču je osjetio bol u koljenu, a snimak je pokazao da se radi o oštećenju meniskusa, zbog čega je podvrgnut operaciji 21. oktobra, dan prije početka NBA sezone.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

NBA - Sunsi izborili playoff, Nurkić protiv Garze u prvom krugu

Nurkić upisao double - double u pobjedi Sunsa uz samo jedan šut iz igre

NBA - Nurkić odličan u novoj pobjedi Sunsa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'