Bosna i Hercegovina     | 16.01.2020. 11:01 |

Kampanja 'Sva lica pristupačnosti' počinje sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Organizacija amputiraca "UDAS", u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana "Nešto Više" Sarajevo, provodi projekt "Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana", koji ima za cilj postići veći nivo uključenosti organizacija civilnog društva u proces evropskih integracija, fokusirajući se na povećanje socijalne uključenosti i nediskriminaciju osoba sa invaliditetom.

Projekt će biti aktivno proveden u Banjoj Luci, Bijeljini, Sarajevu, Trebinju i Tuzli, u kojima će se organizovati javni događaji unutar kampanje "Sva lica pristupačnosti" sa ciljem animiranja javnosti o načinima poboljšanja kvaliteta života i integracije osoba sa invaliditetom, najavljeno je iz UDAS-a.

Prvi događaj "Sva lica pristupačnosti" će biti održan sutra u Sarajevu od 11.00 do 12.00 sati, a planirana je i alternativna muzejska postavka slika "Muzej pristupačnosti" koja za cilj ima podizanje svijesti o svakodnevnim preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju.

 

Projekt "Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana" finansira Evropska unija i svojim konceptom i rezultatima će doprinijeti ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja 2030. Realizacijom projekta žele se ojačati kapaciteti mreže žena sa invaliditetom i mreže žrtava mina UDAS.

Pored toga, cilj je uticati na povećanje socijalne osjetljivosti organizacija civilnog društva, koje nisu primarno organizacije osoba sa invaliditetom, kao i predstavnika lokalnih vlasti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Žrtvama mina neophodna cjeloživotna podrška (VIDEO)

Bišćanka Arijel Kurtagić dobila priznanje "Ravnopravno - različiti"

Organizacija amputiraca UDAS dodijelila priznanja ‘Ravnopravno – različiti’

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo