Bosna i Hercegovina     | 16.01.2020. 09:35 |

Općina Vogošća - Počela sanacija klizišta uz korito rijeke Ljubine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Na području općine Vogošća započete su aktivnosti na realizaciji projekta sanacije klizišta ''Korito rijeke Ljubine kod stambenog objekta Čakal Senada''.

Projekat regulacije riječnih korita na području općine Vogošća sufinansiraju Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i Općina Vogošća sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo. 

Nakon provedenog postupka u skladu sa ZJN, Općina Vogošća i firma ''Grakop'' d.o.o. Kiseljak potpisali su Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta ''Korito rijeke Ljubine kod stambenog objekta Čakal Senada''.

Polovinom mjeseca decembra firma ''Grakop'' d.o.o. Kiseljak započela je s izvođenjem radova na sanaciji klizišta na tom lokalitetu.

Prema glavnom projektu na tom lokalitetu predviđena je izgradnja potornog zida dužine 30 metara i visine četiri metra, izgradnja kosine od kamena, kao i izgradnja betonskih kanalica u cilju odvodnje površinske vode do rijeke Ljubine.

Ukupna vrijednost radova iznosi 128.461,65 KM, a sredstva za realizaciju tog projekta obezbijedila je Kantonalna uprava CZ uz sufinansiranje Općine Vogošća.         

Nadzor nad izvođenjem radova na sanaciji klizišta vrše ovlašteni predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Izvođač je shodno Ugovoru obavezan radove završiti u roku od 30 radnih dana od dana uvođenja u posao, saopćeno je iz Općine Vogošća. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Autoceste FBiH: Na mostu Počitelj otklanjaju se nedostatci

Vlada FBiH izdvaja 30 000 maraka za sanaciju Saborne crkve u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!