Bosna i Hercegovina     | 15.01.2020. 15:44 |

Vlada HNŽ-a odobrila sredstva za asistente u osnovnim i srednjim školama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. siječnja (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u srijedu u Mostaru donijela je Odluku kojom je odobrila novčana sredstva za zapošljavanje odgovarajućeg stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnom i srednjem obrazovanju, odnosno asistenata u nastavi.

Istaknuto je kako je s ciljem stvaranja uvjeta za kvalitetno obrazovanje za svu djecu, angažirano 58 asistenta u osnovnim i srednjim školama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

 Vlada je razmatrala i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi te usvojila Zaključak da se svi prijedlozi i primjedbe u roku od sedam dana dostave predlagaču, odnosno Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi, nakon čega će se Vlada očitovati.

 "Djelatnost socijalne skrbi od posebnog je značaja za Županiju i jedinice lokalne samouprave te je tekst prednacrta Zakona dostavljen svim centrima za socijalni rad, odnosno općinskim službama mjerodavnim za područje socijalne skrbi koje su dale svoje mišljenje", priopćili su iz Vlade.

 Usvojena je i Odluka kojom je utvrđena visina boravišne pristojbe za 2020. godinu i to za A - razred turističkog mjesta u glavnom razdoblju sezone 2 marke, predsezoni 1,60 maraka te izvan sezone 1,20 maraka. Za B-razred turističkog mjesta boravišna pristojba u glavnoj sezoni iznosi 1,60 maraka, predsezoni 1,20 maraka, te izvan sezone 1 marka.

 Također je usvojena Odluka kojom je utvrđena visina boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u kućanstvu za 2020. godinu koja za A-razred turističkog mjesta iznosi 60 maraka, a B-razred 48 maraka.

 Visine boravišnih pristojbi određene su temeljem visine pristojbi koje je donijela Vlada F BiH za područje Federacije za 2020. godinu, navode iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo