Sport     | 15.01.2020. 14:53 |

Olimpik počeo pripreme za proljetni dio prvenstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Olimpik Darko Vojvodić obavio je danas prozivku igrača čime su počele pripreme ovog kluba za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH.

Igračima je predočen plan priprema i način rada u narednom periodu, a stručni štab će pored šefa struke Vojvodića činiti i Momčilo Stanić, Aldin Kametović i trener golmana Aleksandar Božović.

- Jedini cilj pred nama je plasman u Premijer ligu, iako nije daleko od toga da traže da osvojimo i Kup. Međutim, ja sam neko ko uvijek prihvata izazov, tako da mi je drago što sam došao u Olimpik. Drago mi je što smo doveli kvalitetne igrače i drago mi je što su svi igrači ostali, tako da dosta jači ulazimo u drugi dio prvenstva - rekao je Vojvodić.

Što se tiče konkurenata, Vojvodić je naglasio da se radi o izuzetno zahtjevnoj ligi u kojoj se nekoliko klubova posebno izdvaja.

- I Goražde i TOŠK i GOŠK iz Gabele su protivnici koje ne smijemo zanemariti i olako shvatiti. Goražde je klub koji je napravio veliki uspjeh, TOŠK koji očigledno pravi odličnu priču i prerasta u moderan klub jer ima i veliku armiju navijača iza sebe i mislim da mi je TOŠK organizaciono i najprijatnije iznenađenje. Također, tu je i GOŠK koji je svake godine u vrhu i koji ulaže određena sredstva. Tako da, neće nam biti lako, ali opet kažem da smo mi najveći konkurenti sami sebi. Ako mi budemo na nivou na kojem trebamo biti, a bit ćemo, jer to je moj posao, ja onda mislim da neće biti problema i da ćemo ući u Premijer ligu, neću reći relativno lako, ali puno lakše nego što se očekuje - dodao je.

Olimpik će ostati u Sarajevu do 5. februara, nakon čega će se pripremati u Međugorju gdje će odigrati četiri utakmice, saopćeno je iz kluba.

Iskusni prvotimac Olimopika Zajko Zeba prisjetio se ljetošnje prozivke kada nije bilo prostora za euforijom, dok je sada situacija puno drugačija.

- Svojim igrama smo zaslužili prvo mjesto. Imamo dobru startnu poziciju i sve utakmice koje su nam ostale su izuzetno teške, ali imamo i mi neka pojačanja. Trebali bismo biti još bolji i jači u nastavku sezone - kazao je Zeba.

Olimpik je prvi dio sezone završio na prvom mjestu Prve lige FBiH sa šest bodova prednosti nad prvim pratiocima, Goraždem i TOŠK-om.

Proljetni dio prvenstva počinje 7. marta, a Olimpik dočekuje ekipu Slavena.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu