Ekonomija     | 15.01.2020. 12:56 |

Makarević: U Oslu 2. i 3. marta Poslovni forum IT kompanija iz BiH i Norveške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević i izvršna direktorica BIT Alijanse BiH Tatjana Vučić posjetili su Lanaco Tehnološki centar, radi što boljeg predstavljanja IT kompanija iz Bosne i Hercegovine norveškom tržištu.

Makarević je naveo da je veoma važno umrežavanje IT kompanija iz BiH i norveških kompanija na način da putem finansiranja iz projekata i B2B susreta BiH kompanije jačaju svoje poslovanje na norveškom i domaćem tržištu.

- U Oslu 2. i 3. marta ove godine organizujemo Poslovni forum koji će na jednom mjestu okupiti najuspješnije IT kompanije iz Bosne i Hercegovine i Norveške, kako bi konkretno i operativno bili realizovani određeni projekti - dodao je Makarević.

Iz kompanije Lanaco, koja ove godine slavi 30 godina postojanja, ističu da su za to vrijeme izgradili veliki broj sopstvenih softverskih proizvoda koji su namijenjeni mnogim segmentima tržišta, te se kao takva mogu primjeniti globalno.

Menadžer sektora za razvoj poslovanja Lanaco Dragan Ninić rekao je da su, zahvaljujući kolegama koji neumorno usvajaju nove tehnologije i znanja, kreirali niz inovativnih softverskih rješenja namijenjenih različitim poslovnim organizacijama uz pomoć kojih preduzeća, obrazovne i javne institucije digitalizuju poslovne procese i osnažuju svoje poslovanje u doba digitalne transformacije.

- Rješenja, zajedno sa znanjem i iskustvom koje posjedujemo, nas dovode u priliku da potpuno ravnopravno učestvujemo na izrazito razvijenom tržistu poput Norveškog. U tom svjetlu treba i posmatrati predstojeći događaj u Oslu koji će biti početkom marta, na čijoj osnovi ćemo poduzeti konkretne aktivnosti već u ovoj godini - kazao je Ninić.

Vučić je istakla da Alijansa inicira, ohrabruje i podržava članice da se se priključe osnaživanju ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Norveške, saopćeno je iz kompanije Lanaco.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nedim Makarević imenovan za opunomoćenika njemačkih liberala za Zapadni Balkan

LANACO proslavio novi početak i zaželio dobrodošlicu budućim saradnjama na novoj lokaciji u Sarajevu 

Lanaco proslavio novi početak na novoj lokaciji u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom