Bosna i Hercegovina     | 14.01.2020. 13:39 |

MUPKS - Objavljena lista pitanja za test općeg znanja za policajce i inspektore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) objavilo je listu pitanja za test općeg znanja za buduće policajce, kao i mlađe inspektore, s ciljem prevencije korupcije ali i povećanja transparentnosti prilikom zapošljavanja.

- Ovo je prvi put od postojanja MUP-a KS da kandidati za policajce ili mlađe inspektore mogu pronaći pitanja i adekvatno se pripremiti za konkursnu proceduru - kazao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, istaknuvši da je to rezultat izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo.

Prema pojašnjenju ministra, te izmjene i dopune su usvojene s ciljem povećanja transparentnosti prilikom zapošljavanja policijskih službenika i prevencije korupcije a što je jedna od prioritetnih mjera Vlade Kantona Sarajevo.

- Vrlo često kandidati ne znaju kako da se pripreme za ispit općeg znanja. Objavom pitanja, od kojih je jedna grupa pitanja za čin policajca a druga za čin mlađeg inspektora, kandidati se mogu pripremiti i u konkursnoj proceduri ostvariti što bolje rezultate - kazao je Katica.

Lista pitanja za ispit općeg znanja se nalazi na zvaničnoj web stranici MUP-a KS, u skladu s zakonskom procedurom, a javni konkurs će biti naknadno raspisan o čemu će javnost biti obaviještena, saopćeno je iz Kabineta ministra MUP-a KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana