Bosna i Hercegovina     | 14.01.2020. 13:14 |

Džaferović: Srbijanska obavještajna služba plasirala gomilu neistina o meni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je u saopćenju za javnost naveo da je Srbijanska obavještajna služba, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o njemu.

- Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Kasemom Sulejmanijem. Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima. Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva BiH - navodi se u saopćenju. 

Džaferović dodaje kako je očigledno da predstavlja branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govori istinu o agresiji, zločinima i genocidu, „koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti“.

- Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine - navodi Džaferović u saopćenju za javnost, prenosi Pres služba Predsjedništva BiH.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo