Bosna i Hercegovina     | 13.01.2020. 17:58 |

Radončić - Nelson: Nastavak saradnje i partnerskih odnosa BiH i SAD

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson razgovarali su danas u Sarajevu o sigurnosnoj situaciji i saradnji u ovoj iznimno važnoj oblasti za obje države.

Tokom otvorenog i veoma sadržajnog sastanka, ministar Radončić i ambasador Nelson razgovarali su o ključnim izazovima te izrazili obostrano opredjeljenje za nastavak saradnje i partnerskih odnosa između BiH i SAD.

Posebno su se fokusirali na pitanje povratka bh.državljana koji su, kao strani ratnici, boravili u Siriji i njihovih porodica.

Ministar Radončić je naveo da borba protiv radikalizma i terorizma ostaje važan prioritet Ministarstva sigurnosti i policijskih agencija u BiH.

Također, tokom sastanka je razgovarano o borbi protiv trgovine ljudima, izmjenama Krivičnog zakona i poboljšanju odredbi koje se odnose na još uspješniju borbu protiv terorizma, Sporazumu o sistemu automatske identifikacije putnika koji ulaze u zemlju i kadrovskom jačanju jedinice SIPA-e za borbu protiv terorizma.

Teme sastanka su bile i reforme koje će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju BiH, ali i provođenje obaveza iz Programa reformi BiH, posebno stavki koje se odnose na vladavinu zakona i borbu protiv korupcije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

  

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ivica Bošnjak na obilježavanju godišnjice pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Nešić-Delmas: Nastavak saradnje s Francuskom u jačanju kapaciteta sigurnosnog sektora u BiH

Nešić uputio telegram povodom tragičnog napada u Pragu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo