Sport     | 13.01.2020. 16:55 |

Općina Novo Sarajevo osigurala obuku u alpskom skijanju za 90 osnovaca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13.januara (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo  Nedžad Koldžo  danas je sa saradnicima  obišao  polaznike Škole alpskog i nordijskog skijanja na Igmanu, saopćeno je iz ove općine.

Općina Novo Sarajevo osigurala  je besplatnu obuku u alpskom skijanju za 90 prijavljenih novosarajevskih osnovaca. Obuke se realizuju u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“ d.o.o. , a  odvijaju se po pet dana u četiri smjene. Pored obuke alpskog skijanja, Općina Novo Sarajevo je za učenike novosarajevskih osnovnih škola organizirala i besplatnu obuku nordijskog skijanja na Igmanu za 120 prijavljenih učenika, koju provodi SKI klub „Igman“.

Koldžo  je istakao da  Općina Novo Sarajevo svake godine provodi tri programa sportskih aktivnosti za učenike osnovnih škola Novog Sarajeva -  škole  alpskog i nordijskog skijanja, školu plivanja, a i ove godine za svu djecu organizirano je i besplatno klizanje u Vilsonovom šetalištu koje se provodi u okviru „Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo“.

Pored sportskih, reliziraju se i kulturno-obrazovne aktivnosti. Oko 200 učenika novosarajevskih osnovnih škola imaju priliku pohađati jednu od četiri radionice u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Dječijoj kući, a koje se provode u okviru realizacije projekta „Vanškolske aktivnosti 2019“. Završna manifestacija predviđena je u januaru.

 Vrijednost ugovora za pružanje usluga obuke učenika osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo u alpskom skijanju iznosi 19.500 KM, dok je za nordijsko skijanje planirano 13.000 KM, saopćio je  Odsjek za informisanje, odnose s javnošću i  protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo                          

                                         

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta