Stranačke aktivnosti     | 13.01.2020. 15:42 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

 

Kolegij Predsjedništva SDP-a podržao Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u BiH

Kolegij Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao podršku Sporazumu o zajedničkom nastupu-koaliciji na lokalnim izborima u BiH, kojeg će uskoro potpisati predsjednici SDP BiH, Naše stranke, Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

 Kako se, između ostalog, navodi u ovom Sporazumu, stranke potpisnice se obavezuju da u predizbornim aktivnostima kontinuirano proklamiraju ideju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i utvrde zajedničke liste kandidata za načelnike/gradonačelnike, koji će se kandidovati na lokalnim izborima.

Na sjednici Kolegija je bilo riječi i o lokalnim izborima u Srebrenici, te je još jednom ponovljen stav kako će SDP u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom, dok će odluka oko kandidata za gradonačelnika Srebrenice biti naknadno donesena na organima partije.

Na Kolegiju je donesena odluka da će sljedeća sjednica Predsjedništva SDP BiH biti održana 22. januara u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dok će sjednica Glavnog odbora biti održana 1. februara u Zenici.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo