Bosna i Hercegovina     | 13.01.2020. 16:07 |

Kolegij Predsjedništva SDP-Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Kolegij Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao podršku Sporazumu o zajedničkom nastupu-koaliciji na lokalnim izborima u BiH, kojeg će uskoro potpisati predsjednici SDPBiH, Naše stranke, Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste - saopćeno je iz SDP-a BiH.

Kako se, između ostalog, navodi u ovom sporazumu, stranke potpisnice se obavezuju da u predizbornim aktivnostima kontinuirano proklamiraju ideju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i utvrde zajedničke liste kandidata za načelnike/gradonačelnike, koji će se kandidovati na lokalnim izborima.

Na sjednici Kolegija je bilo riječi i o lokalnim izborima u Srebrenici, te je još jednom ponovljen stav kako će SDP u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh. blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom, dok će odluka oko kandidata za gradonačelnika Srebrenice biti naknadno donesena na organima partije - navodi se u saopćenju.

Na Kolegiju je donesena odluka da će sljedeća sjednica Predsjedništva SDPBiH biti održana 22. januara u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dok će sjednica Glavnog odbora biti održana 1. februara u Zenici - saopćeno je iz SDPBiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Skupština BPK Goražde zasjeda 29.aprila

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu