Svijet     | 13.01.2020. 14:46 |

Prinčevi William i Harry izdali saopćenju uoči razgovora s kraljicom

FENA Internet

LONDON, 13. januara (FENA) - Prinčevi William i Harry uputili su u ponedjeljak žestoke kritike medijskom izvještavanju zbog tvrdnji da imaju zategnute odnose, nazivajući članke i reportaže uvredljivim i potencijalno štetnim dok počinju razgovori o budućnosti britanske monarhije.

Dvojica braće izdali su neobično saopćenju uoči razgovora kraljice Elizabete II s princom Harryjem prvi put otkako su on i njegova supruga Meghan otkrili njihov kontroverzni plan da se odreknu svojih uloga u kraljevskoj porodici.

Dramatični porodični sastanak ima za cilj određivanje planova za budućnost za bračni par, piše Associated Press.

Iako se u saopćenju ne navodi naziv novina, Times of London je stavio na naslovnu stranu priču o krizi u kraljevskoj porodici u kojoj je izvor tvrdio da je Harryja i Meghan otjeralo "nasilničko ponašanje" Williama. U zajedničkom saopćenju se navodi da je ova priča "lažna".

Ovaj sastanak odražava želju kraljice da zaustavi porodični raskol nakon odluke Harryja i Meghan da se "povuku" kao viši članovi kraljevske porodice. Žele da budu finansijski nezavisni i žive u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji.

Par, poznat i kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, oglasio se u srijedu, a da prethodno nisu obavijestili kraljicu ili druge više članove kraljevske porodice.

Na sastanku na privatnom imanju Sandringham na istoku Engleske prisustvovat će i Harryjev otac princ Charles i njegov brat princ William.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Princ William posjetio sinagogu u Londonu, saslušao žalbe o rastu antisemitizma

Princ Harry povukao tužbu za klevetu protiv novina Mail on Sunday

Sud dodijelio princu Harryju obeštećenje od 140.600 funti od Mirror grupe zbog prisluškivanja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom