Sport     | 13.01.2020. 13:33 |

Počele pripreme FK Sarajevo, Marinović obavio prozivku i prvi trening (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo Vinko Marinović obavio je prozivku igrača i odradio prvi trening s ekipom koja će se u proljetnom dijelu sezone Premijer lige BiH boriti za novu titulu prvaka. 

Marinović je na klupi Sarajeva naslijedio legendu kluba i najtrofejnijeg trenera Sarajeva Husrefa Musemića, koji je dobio otkaz krajem jesenjeg dijela sezone iako je ekipa zauzimala prvo mjesto na tabeli. Marinović je medijima rekao da mu prva pozicija i preuzimanje trenerske palice od Musemića neće stvarati dodatni pritisak na uvijek "vrućoj" klupi sarajevskog kluba. 

- Musemić je legenda Sarajeva i to je nešto što svi moramo poštovati. Ja sam došao da radim u tim koji zauzima prvo mjesto i to je nešto što želimo zadržati, ali želimo i da igramo lijepo i kvalitetno. Pritisak je prisutan, ali to je nešto na šta sam navikao - izjavio je Marinović. 

Naglasio je da, iako je upoznat s igračima kojima raspolaže, naredni period će iskoristiti da se bolje upozna s njima. Osim Hebibivića koji se oporavlja od teže povrede i Stanojevića koji ima temperaturu, ostatak ekipe je u punom trenažnom procesu. 

Upitan je ostanak Darka Lazića koji pregovara s klubom, a moguć je dolazak drugih igrača. 

- Teško je u zimskom periodu doći do pojačanja. Razgovarat ću s ljudima u klubu o eventualnim pojačanjima, ali i o odlascima iz kluba. Situaciju s Lazićem ćemo znati za par dana - dodao je Marinović. 

Defanzivac Sarajeva Amer Dupovac oporavio se od povrede i nada se da će u nastavak sezone ući u potpunosti spreman. 

- Imamo nešto više od mjesec dana da se pripremimo. Moramo ispuniti zahtjeve trenera i nastaviti borbu za vrh. Sarajevo uvijek ima najviše ambicije, ali neće biti lako. Imamo bod prednosti u odnosu na Željezničar, a prijete nam i Borac i Zrinjski. Nadam se odbrani titule - rekao je Dupovac. 

Golman Sarajeva Vladan Kovačević naglašava da su igrači tokom pauze radili po posebnom, individualnom programu i spremni su za pripremni period. Dobio je ponude drugih klubova za nastavak karijere, međutim trenutno je fokusiran samo na Sarajevo. 

- Dobro je što ponude dolaze, ali ja sam trenutno fokusiran samo na Sarajevo. Na meni i klubu je da razmotrimo šta je najbolje za moju karijeru u ovom trenutku - izjavio je golman. 

Sarajevo će u trening kampu u Butmiru trenirati do 17. januara nakon čega će ekipa otputovati u Ljubuški gdje će se pripremati četiri dana i odigrati utakmicu s Ljubuškim. Uslijedit će period priprema u Antaliji od 29. januara do 10. februara, gdje će odigrati još nekoliko pripremnih mečeva.

Pogledajte http://fena.ba/video/3892

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Lpuof2sy7uxRAgeyuQKn6s2q8jqUGYgV?usp=sharing

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana