Sport     | 12.01.2020. 10:27 |

Serena Williams osvojila prvi naslov kao majka

FENA Agencije

AUCKLAND, 12. siječnja (FENA) - Američka teniska legenda Serena Williams osvojila je svoj prvi naslov nakon što je postala majkom i prekinula trogodišnji post svladavši u nedjeljom finalu WTA turnira u Aucklandu sunarodnjakinju Jessicu Pegulu 6-3, 6-4 po setovima.

Serena Williams je u rujnu 2017. rodila kćer Alexis Olympiju te je od tada izgubila svih pet finala koja je igrala: dva u Wimbledonu (2018. i 2019.), dva na US Openu (2018. i 2019.) te prošle godine u Torontu.

Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova, a prvi od trijumfa na Australian Openu 2017. Pegula je ostala na jednom naslovu iz tri finala na WTA turnirima, a osvojila ga je prošle godine u Washingtonu.

Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6-4, 6-4 od američkog para Asia Muhammad - Taylor Townsend, javila je Hina.

Serena Williams je u pobjedničkom govoru poručila da će sav novac zarađen u Aucklandu donirati u fond za žrtve požara u Australiji, a tome će dodati i iznos koji će biti prikupljen na aukciji za svaku odjevnu kombinaciju koju je nosila tijekom ovog turnira.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana