Sport     | 10.01.2020. 23:43 |

Prce: Igrali smo protiv vrhunske ekipe, koja je objektivno bolja od nas

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trondheimu je poražena od domaće selekcije Norveške sa 32:26 (17:12), u 1. kolu Evropskog prvenstva, koje se pored ove zamlje još igra u Austriji i Švedskoj.

Najbolji pojedinac u redovima bh. tima 39-godišnji veteran Nikola Prce, koji je Norvežanima postigao sedam golova, od kojih šest u prvom poluvremenu,  nakon susreta je izjavio da je naš tim mogao osvariti i bolji rezultat i bolje proći  ovom susretu. 

- Znali smo da ako pogriješimo da će to protivnik kazniti golom, te da su Norvežani  jaki u tranziciji. To se uporavo i desilo. Igrali smo  protiv vrhunske ekipe,  koja je, da se ne lažemo, bolja od nas. Ipak, ostaje trunka žalosti da smo mogli odigrati i bolje - kazao je Prce.

Naredni  protivnik Portugal, s kojim se bh. tim sastaje u nedjelju,  danas je senzacionalno  pobijedio Francusku sa 28:25. 

Prce smatra da je Portugal ekipa koja nam više leži. 

- Mislim da  protiv njih možemo i bolje igrati. Idemo se boriti. Prošla je prva utakmica, treba da spustimo euforiju - rekao je Prce. 

Susret 2. kola D-grupe Bosna i Hercegovina - Portugal igra se u nedjelju, 12. januara od 16 sati također u Trondheimu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Burić: Na EP ne idemo s bijelom zastavom, idemo se boriti

Rukomet: Rezultati EP-a

Rukomet: Rezultati EP-a (1)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo