Ekonomija     | 22.01.2020. 12:17 |

Sarajevo - U četvrtak osnivačka skupština Inžinjerske komore FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Privredna komora FBiH uputila je obavijest inžinjerima građevine, arhitekture, mašinstva, saobraćaja, elektrotehnike, IT, šumarstva, metalurgije, hemije, geologije, rudarstva, geodezije, poljoprivrede i prehrambene tehnologije, te inžinjerima drugih profila, da će 23. januara biti održana osnivačka skupština Inžinjerske komore FBiH. 

Osnivačka skupština bit će održana u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u okviru "INN&TECH" konferencije.

Iz Komore navode da je neophodno organizovati se kroz instituciju koja ima legalitet i legitimitet zastupanja prema svim nivoima vlasti u BiH, da bi se na kvalitetan i uspješan način zastupala inžinjerska struka.

Dodaju da su umrežavanje i saradnja na regionalnom nivou i korištenje iskustava i znanja za unapređenje inžinjerske struke u BiH potrebni kako bi se inžinjerska struka u BiH dovela u položaj kakav ima u svijetu.

Također, ističu da je cilj imati inžinjersku komoru čiji će osnovni zadatak biti unapređenje rada i statusa inžinjerske struke, osiguranje kontinuiranog usavršavanja članova, kao i učešće u kreiranju zakonodavne regulative u saradnji sa izvršnim i zakonodavnim organima vlasti, kao i druge aktivnosti od interesa za inžinjersku struku.

Prijava učešća vrši se online na: http://kfbih.com/prijava-za-osnivacku-skupstinu-inzenjerske-komore-fbih, najavljeno je iz PKFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Inženjerska komora FBiH - Apel građanima Zenice u vezi sa sinoćnjim zemljotresom

Osnovana Inženjerska komora Federacije BiH (VIDEO)

Predsjednik DEMOS-a Čubrilović: Uzdražani smo prema trećem entitetu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu