Bosna i Hercegovina     | 09.01.2020. 13:23 |

Općina Centar osigurala besplatne užine za 469 učenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) -  Općina Centar  i ove godine će nastaviti realizaciju projekta plaćanja užina za osnovce iz osnovnih škola iz Centra, te Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju djece i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, saopćeno je iz Općine Centar.

Za nabavku užina za 469 učenika za decembar prošle godine Općina Centar je izdvojila 7.752 KM dobavljačima koji dostavljaju užine školskim ustanovama, a nakon zimskoga raspusta će biti nastavljena mjesečna isplata. Za ovu namjenu iz budžeta se izdvaja 80.000 KM.

 Prema utvrđenim kriterijima, najviše djece koja primaju besplatnu užinu pohađa Osnovnu školu „Nafija Sarajlić“ (113), zatim OŠ „Alija Nametak“ (80), JU „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju djece“ (58), „Hasan Kaimija“ (60), „Hasan Kikić“ (37), „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (31), „Musa Ćazim Ćatić“ (20), „Silvije Strahimir Kranjčević" (22), „Isak Samokovlija“ (17), „Vladislav Skarić“ (15), Osnovna škola Katoličkog školskog centra (7), „Safvet-beg Bašagić“ (4), te iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ besplatnu užinu ima pet učenika koja stanuju na području općine Centar, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'