Stranačke aktivnosti     | 09.01.2020. 10:11 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Kako Hrvatsko Državno izborno povjerenstvo (DIP)  utvrđuje tko je član stranke a tko ne!

Hrvatsko Državno izborno povjerenstvo (DIP), na proteklim predsjedničkim izborima, potvrdilo je da su u dva biračka odbora u Banjoj Luci i jedan u Sarajevu imenovani članovi HDZ BiH, iako odbori moraju biti nestranački, pa su članovi tih odbora razriješeni članstva.

DIP je nakon ovoga tražio od nevladine udruge GONG, koja je prijavila sporna imenovanja, da ih žurno izvijesti ako ima saznanja da su još neki članovi stranaka imenovani u biračke odbore. Kako se jedno državno povjerenstvo može oslanjati na informacije koje dolaze izvana a sami nisu u mogućnosti provjeriti članstvo u strankama? Postavlja se pitanje kako GONG dolazi do spoznaje tko je član neke stranke ili i oni izvrše prijavu temeljem svojih kanala ali i tada nismo sigurni da su otkriveni svi.

Temeljem navedenog vidimo da DIP ne provjerava članove biračkih odbora, nego očekuje prijavu nekoga tko ima spoznaju o članstvu kod neke od stranaka. Dakle, bez jedinstvenog registara članstva u strankama DIP nije u mogućnosti da, prije imenovanja, zna da li je netko član određene stranke ili ne. Jasno je da odluka, o tomu da odbori moraju biti nestranački, nije provediva i da je besmislena jer bez registra moramo izraziti sumnju da su odbori uistinu nestranački.

 

                                                                                  Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'