Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.01.2020. 09:48 |

ABA 2 liga - Košarkaši OKK Slobode gosti ekipe Splita

FENA

TUZLA, 9. januara (FENA) – Prvu pobjedu u ABA 2 ligi na gostovanjima košarkaši tuzlanske OKK Slobode traže večeras protiv Splita, u okviru 15. kola tog regionalnog takmičenja.

Splićani, kao i Tuzlaci, bodove skupljaju na domaćim utakmicama. Jedini poraz u dvorani na Gripama igrači trenera Ivice Skelina doživjeli su od lidera Borca iz Čačka. Imaju skor 6-8 i favoriti su protiv večerašnjih gostiju.

Nasuprot njima, OKK Sloboda ima skor od 4-10, ali forma u posljednjim utakmicama, posebno protiv Sutjeske iz Nikšića, daje nadu u moguće iznenađenje.

- U dobrom smo ritmu. Odigrali smo nekoliko kvalitetnih utakmica. Respektujemo ekipu Splita, ali idemo da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pokušamo iznenaditi – izjavio je uoči utakmice u Splitu trener OKK Slobode Damir Mulaomerović.

Formu je ustabilio i playmaker Sani Čampara koji je na nekoliko posljednjih utakmica pokazao da je jedan od aduta tuzlanskog tima.

- Čeka nas težak meč u gostima. Igramo protiv ekipe koja ima veliku košarkašku tradiciju. Dobro smo trenirali ovu sedmicu, imamo tri pobjede zaredom i sigurno da  ćemo dati sve od sebe da nastavimo u dobrom ritmu i pokušamo ostvariti pobjedu u Splitu – poručio je Čampara.

Utakmica 15. kola ABA 2 lige Split – OKK Sloboda igra se večeras u dvorani na Gripama u Splitu od 19.00 sati.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'