Bosna i Hercegovina     | 08.01.2020. 12:51 |

Novogodišnja dekoracija u Sarajevu bit će postavljena do polovine januara

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Novogodišnja i božićna dekoracija u Sarajevu bit će postavljena do polovine janura, nakon čega će, kao i ranijih godina, biti skinuta i odvezena na remont.

Ovogodišnja dekoracija je bila bogatija u odnosu na protekle godine, zahvaljujući saradnji preduzeća ''Park'' s kantonalnom vladom, Turističkom zajednicom i tri općine. Kao rezultat te saradnje postavljeno je, pored drugih dekoracija, ''zvjezdano nebo'' u ulici Ferhadija.

- Od desetog decembra smo počeli sa dekorisanjem grada, a od polovine do kraja januara ćemo je skinuti - rekla je Feni uime KJKP ''Park'' Aldijana Hamza.

Naglasila je da je nabavka dekoracije problem, jer nemaju sredstava, te zbog toga godinama koriste iste elemente koje radna jedinica zadužena za dekoraciju i javnu rasvjetu nakon korištenja remontuje i pripremi za narednu godinu.

Hamza navodi da je ovogodišnja saradnja pokazala dobre rezultate te izrazila zadovoljstvo da su i općine počele s ukrašavanjem svojih ulica. Ove godine s ''Parkom'' su sarađivale općine Centar, Novo Sarajevo i Vogošća. 

- Naš plan za narednu godinu zavisi od investitora, da li će ostaviti dekorativne elemente koje smo ove godine koristili prvi put ili će nabaviti neke druge. Mi imamo staru svjetlosnu dekoraciju, a za novu smo bili samo izvođač radova - rekla je Hamza.

Dekoracija je postavljena 20. decembra i radi s uključenjem javne rasvjete.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'