Sport     | 08.01.2020. 12:27 |

Novčana podrška Općine Centar mladim bokserima Šljivi i Škrijelju

FENA Saopćenje

SARAJUEVO, 8. januara (FENA) - Općina Centar novčano je nagradila dvojicu mladih sportistima s područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate. Nagrađeni su član Bokserskog kluba Vogošća Ali Šljivo i član Bokserskog kluba Zlatni ljiljani Amer Škrijelj.  

Četrnaestogodišnji Šljivo državni je prvak Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, a osvajač je zlatnih medalja na međunarodnim turnirima "Hakija Turajlić" održanom u Sarajevu i "Omladinska zlatna rukavica" koji je održan u Leskovcu.

Škrijelj je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira, kadeta i juniora, a učesnik je i Evropskog prvenstva za školarce održanog u Zagrebu 2016. godine.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić čestitao je sportistima na postignutim rezultatima i zaželio im još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojima će na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. 

- Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate - naglasio je Ajnadžić, te dodao da će Općina od ove godine izdvajati sredstva za odlazak sportista na takmičenja s obzirom na to da su nedostatak finansijskih sredstava naveli kao čest razlog zbog kojeg nisu u mogućnosti predstaviti svoju zemlju na međunarodnim i regionalnim takmičenjima.

Sportisti su zahvalili Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali njihove rezultate i izrazili nadu da će s dobrim rezultatima nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bošnjak uručila Harisu Memiševiću Državnu nagradu  za znanost

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana