Bosna i Hercegovina     | 07.01.2020. 15:08 |

Za unapređenje usluga javnih preduzeća u BPK-a Goražde 25.000 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7. januara (FENA) - Ministar za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Mensad Arnaut potpisao je danas ugovore sa korisnicima finansijskih sredstava po Programu unapređenja usluga javnih preduzeća u tom kantonu za 2019. godinu.

Sredstva po ovom osnovu dodijeljena su Javnim komunalnim preduzećima (JKP) “Prača“ Pale u FBiH, "Ušće” Foča u FBiH te Javnom preduzeću (JP) Radio i televizija BPK Goražde (RTV BPK).

Prema riječima resornog ministra, vrijednost programa je 25.000 KM, a ima za cilj podršku projektima unapređenja usluga javnih preduzeća s prostora BPK Goražde.

-Programom su definisana dva cilja. Prvi je pružanje podrške za osiguranje kvalitetnih usluga javnih komunalnih preduzeća ili pružanje podrške za proširivanje obima usluga javnih komunalnih preduzeća, kroz nabavku prioritetne opreme za potrebe pružanja komunalnih usluga. Drugi cilj je pružanje podrške JP RTV BPK Goražde u projektu-Izrada i emitovanje emisija o stanju svih sektora koja su u domenu Ministarstva za privredu BPK Goražde, a za realizaciju ovog projekta potrebno je izvršiti i nabavku neophodne opreme - pojasnio je ministar za privredu BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'