Kultura     | 07.01.2020. 09:07 |

KŠC Ljubuški organizira projekt 'Najčitatelj 2020.'

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 7. siječnja (FENA) - Javna ustanova "Kulturno-športski centar" Ljubuški organizira projekt "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški u kategoriji učenika osnovnih škola te kategoriji odraslih čitatelja s područja ovog grada, a s ciljem promicanja čitanja te razvijanja ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja.

Jedan od ciljeva ovog projekta ujedno je i razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika, ali i odraslih naviku i uživanje u čitanju.

Prema statistici posudbe, knjižničarke će krajem 2020. godine utvrditi identitet članova koji će tijekom ove godine posuditi najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige, priopćeno je iz Knjižnice Ljubuški.

Najčitatelj u kategoriji učenika osnovnih škola dobit će vrijedne nagrade.

"Možda do sad niste stekli naviku čitanja knjiga, ali bar pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači. Postoji veliki broj žanrova tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo. Obogatit ćete svoj rječnik, naučit ćete nekoliko novih riječi i ljepše se izražavati. Usudite se i uzmite knjigu u ruke, postanite 'Najčitatelj 2020. godine'", pozvao je organizator. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

HKD Napredak predstavio 'Fojničku škrinju' i 'Kulu od karata zlata'

Radionica kreativnog pisanja i proze u Knjižnici Ljubuški

Knjižnica Ljubuški raspisala natječaj za najbolju pjesmu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo