Regija     | 06.01.2020. 16:31 |

Udruge traže oslobađanje uhićene crnogorske novinarke

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 6. siječnja (FENA) - Novinarske udruge u Crnoj Gori zatražile su u ponedjeljak oslobađanje kolegice Anđele Đikanović, uhićene jer je navodno širila paniku objavom vijesti da će crnogorskoj policiji za pravoslavni Božić pomagati kosovski specijalci.

 Novinarka potrala Fos media uhićena je u nedjelju kasno navečer zbog objavljivanja vijesti da će policiji u osiguranju skupova za pravoslavni Badnjak i Božić pomagati kosovska jedinica za specijalne operacije ROSU.

 Crnogorska vlada i policija odmah su demantirali vijest tvrdeći da se radi o "lažnoj informaciji koja ima ima za cilj uznemiriti javnost i izazvati nerede“.

 Odvjetnik Miloš Vuksanović priopćio je kako je uhićenje Đikanović (26) presedan, posebno zbog toga jer je pred tužiteljem izjavila da je informaciju objavila na temelju vrlo kredibilnog izvora iz diplomatskih krugova, ne otkrivajući o kome se radi.

 Hitno oslobađanje mlade novinarke zatražile su novinarske udruge ocijenjujući da se radi o zastrašivanju, a i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore prosvjedovao je zbog uhićenja Đikanović, koja je nakon skandala dala ostavku na mjesto glavne urednice Fos medije.

 Od nje se ogradila uprava portala. "Napominjemo da nismo upoznati s motivom i razlogom koji stoji iza nesmotrenog postupka bivše urednice i smatramo da je načinila veliku štetu svim zaposlenim i cijeloj tvrtki", stoji u priopćenju.

 Napetosti u Crnoj Gori porasle su nakon što je u posljednjim danima 2019. crnogorski parlament usvojio zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojem se protivi Srpska pravoslavna crkva (SPC) smatrajući da se radi o praravanu za oduzimanje crkvene imovine, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta