Stranačke aktivnosti     | 06.01.2020. 10:58 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

HDZ BiH - zahvala biračima

Dragi birači,

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) zahvaljuje svim Hrvaticama i Hrvatima, svim članicama, članovima i simpatizerima te svim biračima u Bosni i Hercegovini koji su glasovali u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

Odaslane poruke zajedništva kako u prvom, tako i drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj, te zastupanje politike stvarne ravnopravnosti jako je bitno i za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Nesumnjivo da je potpora i povjerenje koje ste svojim glasovima ukazali najmjerodavniji pokazatelj i rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske.

Cilj hrvatske politike u BiH je potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s ostala dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i niti jedno institucionalno rješenje koje ne polazi od toga standarda za nas nije prihvatljivo.

Nadamo se, u vremenu koje je pred nama, da će legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske. 

Hrvatski interes je i interes EU, a to je stabilna BiH koja slijedi europske standarde.

HDZ BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu