Stranačke aktivnosti     | 04.01.2020. 16:54 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost


„Zoran Tegeltija nije taj koji odlučuje kako će ko glasati u parlamentu, ali ni taj koji se treba baviti licitiranjem tih glasova. Nažalost, opet pokazuje veliku dozu neinformisanosti, jer je očigledno neupućen da su na prošloj redovnoj sjednici svi srpski poslanici iz Republike Srpske glasali protiv nekoliko prijedloga za koje smo ocijenili da su štetni po Srpsku, kako je, bar što se nas tiče, uvijek bilo i biće“, rekla je Mira Pekić, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

„Bilo bi dobro da Tegeltija, kao predsjedavajući Savjeta ministara iz reda srpskog naroda, pokaže odgovornost, prestane sa podjelama i traženjem izgovora za vlastite nesupjehe, kao što je povećanje budžeta institucija BiH, što mu je bio prvi potez na novoj funkciji, ili najava o povećanju stope PDV-a. Ipak, ja se nadam da će shvatiti da treba konačno da počne da se bavi svojim poslom“, zaključila je Pekić.

 

Banjaluka, 04.01.2019.


Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu