Bosna i Hercegovina     | 03.01.2020. 07:19 |

Nadležna komisija danas razmatra imenovanje Božovića za ministra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Prvi zamjenik predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pri Parlamentarnoj skupštini BiH Halid Genjac sazvao je za danas sjednicu te komisije.

Članovi Komisije trebali bi razmotriti podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Mlađena Božovića, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Ostale ministre imenovao je Predstavnički dom PSBiH 23. decembra, ali budući da prije imenovanja slijedi saslušanje u nadležnoj komisiji to nije bilo moguće učiniti za Božovića jer Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nije do tog datuma završila provjere tog kandidata.

Službenici SIPA-e završili su provjere za Mlađena Božovića, kandidata Demokratskog narodnog saveza (DNS) za budućeg ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH na dan imenovanja ostalih ministara i zamjenika ministara u državnoj vladi.

Njegovo imenovanje trebao bi nakon saslušanja u Komisiji, što je zakazano za 3. januara, potvrditi i Predstavnički dom PSBiH na nekoj o narednih sjednica.

Nakon imenovanja Božovića preostat će imenovanje još zamjenika ministra sigurnosti, kako bi cjelokupan posao oko imenovanja bio okončan.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Krišto: Opredijeljena sam da poštujem Ustav i zakone BiH

Komisija dala preporuku Predstavničkom domu za imenovanje Krišto za predsjedavajuću VMBiH

Nadležna komisija sutra razmatra imenovanje Božovića za ministra

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo