Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 02.01.2020. 08:41 |

Mulaomerović: Očekujemo pobjedu protiv Sutjeske

FENA

TUZLA, 2. januara (FENA) - Od tuzlanskih sportista prvi će na borilišta u 2020. godini izaći košarkaši OKK Slobode, koji u okviru 14. kola ABA 2 lige dočekuju Sutjesku iz Nikšića.

Za Tuzlake je ovo veoma bitna utakmica u borbi za opstanak u ovom međunarodnom takmičenju. Trenutno su na začelju tabele sa 16 bodova (tri pobjede), kao i Spars, koji ima utakmicu više, a zaostaju bod za Novim Pazarom.

OKK Sloboda od dolaska trenera Damira Mulaomerovića igra bolje, nanizali su tri domaće pobjede u prvenstvu BiH, dok su ABA 2 ligi izgubili posljednji susret na domaćem terenu od MZT Skopja Aerodroma.

Mulaomerović se riješio usluga Gegića, Čerkezovića i Presleeya, a došli su Rikić i McKnjight.

- U teškom novogodišnjem terminu, u Mejdanu, dočekujemo kvalitetnu ekipu Sutjeske. Pružit ćemo, vjerujem, bolju igru od one u Nikšiću i, nadamo se, upisati pobjedu u ovoj utakmici - izjavio je Mulaomerović uoči sutrašnjeg susreta.

U prvom dijelu prvenstva OKK Sloboda je pomalo nesretno poražena u Nikšiću (73:70), iako su vodili na poluvremenu (30:38). Nakon pobjeda protiv Splita, Širokog i Sparsa, „crveno-crni“ očekuju četvrtu pobjedu, a tome se nada i novi kapiten ekipe, Amerikanac Walter Denzel Gregg.

-Oni će spremni dočekati utakmicu, ali i mi. Nadamo se da možemo nastaviti u dobrom ritmu poslije prošle utakmice, kako bismo novu godinu započeli pobjedom – izjavio je Gregg pred duel s Nikšićanima.

Utakmica OKK Sloboda – Sutjeska igra se večeras u velikoj dvorani Mejdana od 19 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'