Regija     | 01.01.2020. 15:38 |

Tradicionalna akcija 'Ulica otvorenog srca' u Beogradu

FENA Agencije

BEOGRAD, 1. siječnja (FENA) – Tradicionalna novogodišnja manifestacija „Ulica otvorenog srca“ okupila je prvog dana 2020. godine u središtu Beograda desetke tisuća njegovih stanovnika i turista iz regije i svijeta koji su Novu godinu dočekali u prijestolnici Srbije.

Manifestacija „Ulica otvorenog srca“ humanitarnog je karaktera, a njezino obilježje je crveni klaunski nosić od spužve čijom se kupnjom podupire akcija skupine Liječnici-klauni koji posjećuju dječje odjele u bolnicama diljem Srbije i animiraju najmlađe pacijente.

„Ulica otvorenog srca“ traje već četiri desetljeća i počinje u podne kad se u Svetogorskoj ulici okupljaju tisuće ljudi, ponajviše obitelji s djecom, a šetnja traje do kasnog popodneva uz muzičare i koncerte uživo, animatore, žonglere, sportaše, glumce i zabavljače.

Na turističkoj mapi srbijanske prijestolnice „Ulica otvorenog srca“ uvrštena je na popis "10 moraš vidjeti" (must see) događaja, navodi Hina.

Beograđanima se i ove godine u humanitarnoj šetnji i druženju pridružilo na tisuće stranaca koji su smjenu dviju godina dočekali u Beogradu.

Zabave su organizirane u brojnim beogradskim klubovima, a središnji koncert na otvorenom priređen je na pozornici ispred Skupštine Srbije gdje je glavna zvijezda bila Lepa Brena.

Gradske vlasti procjenjuju da će ove godine broj posjetitelja nadmašiti lanjskih 150.000 ljudi koji su tijekom novogodišnjih praznika bili gosti Beograda.

„Cijelu godinu smo imali povećanje broja turista. Po posljednjem presjeku bilo je oko sedam posto više inozemnih gostiju nego lani. Vjerujem da će zaključno s krajem godine biti oko 10 posto“, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kadro Nargilić osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu IMMAF u Beogradu 

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Vučević: Rok za izbore 2. lipnja je prilika za spuštanje tenzija među strankama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta