Bosna i Hercegovina     | 31.12.2019. 16:12 |

Izetbegović uručila paketiće članovima Udruženja 'Dajte nam šansu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Sebija Izetbegović  uručila je danas novogodišnje paketiće članovima Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“.

U okviru posjete prof.dr.Izetbegović održala je sastanak s direktoricom Udruženja Ines Kavalec, sa kojom je razgovarala o mogućoj budućoj saradnji.

- Ovo nije moja prva posjeta Udruženju i uistinu me raduje da sam skromnim doprinosom danas usrećila  ovu djecu. Sa direktoricom Kavalec razgovarala sam o mogućim i zakonski realnim modelima saradnje naše dvije kuće, koje ćemo detaljnije razmatrati u narednom periodu. KCUS je  otvoren za svaki vid saradnje u cilju pružanja pomoći građanima, a pogotovo djeci, u stanju potrebe. Djeca s poteškoćama u razvoju suočavaju se s velikim problemima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a neka su potpuno ovisna o pomoći roditelja ili staratelja. Moramo uložiti dodatne napore kako bismo roditeljima olakšali problem s kojim se suočavaju, te im pomogli prevazići poteškoće.- rekla je Izetbegović

Istakla je da je potrebno mnogo razgovora sa stručnim osobama, ali i drugi vidovi pomoći čim se utvrdi poremećaj kod djece.

- Nerijetko već i nakon poroda cijela porodica u kojoj je dijete sa poteškoćama u razvoju pati i preživljava razne poteškoće koje su najčešće proporcionalne sa težinom poremećaja djeteta.  Na tome ćemo nastojati ubuduće usko sarađivati sa Udruženjem i kao zdravstvena ustanova dati svoj doprinos. Uposlenici Udruženja Dajte nam šansu rade izuzetno naporno kako bi djeci sa poteškoćama u razvoju i njhovim porodicama olakšali svakodnevne životne aktivnosti. Za to je potrebno mnogo ljubavi, brige i odricanja. Njihov primjer bismo trebali svi da slijedimo.“ – kazala je Izetbegović, saopćeno je iz Pressa KCUS-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VKBI - Vlada FBiH hitno treba riješiti imenovanje upravljačkih struktura KCUS

Federalno ministarstvo zdravstva nije dalo suglasnost za imenovanje generalnog direktora KCUS-a

Pokrenuta inicijativa za partnerstvo KCUS-a i IDDEEA-e BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo